20080627

Oda Çatı'da




Oda Projesi Çatı'ya taşınıyor!
Platform'un deposunda koliler içerisinde uzun zamandır pinekleyen Oda Projesi arşivi sonunda taşınıyor. Taşındığımız yer Çatı Dans Stüdyosu. Tamam biz de farkındayız yine Beyoğlu'ndan uzaklaşamadık. Tamam biliyoruz uzun zamandır merkezden uzaklaşmak niyetinde olduğumuzu, belki Kadıköy belki de daha da uzaklara gitmek niyetinde olduğumuzu söylüyorduk. Ama bu yeni adresimizin geçici olduğunu belirtelim hemen. Olay şöyle gelişti: Platform'un deposundan kutularımızı almak zorunda kalınca yana yakıla etrafta uygun bir yer aramaya koyulduk.

Özge'nin ev arkadaşı ve Çatı Dans Stüdyosu'nun üyelerinden Ayşe bize, Çatı'ya kutularımızı taşıyabileceğimizi söyledi. Üstelik bize bir oda bile ayarlayabileceklerini söyledi. İşte harika bir fırsat! Yeni ortaklıklar başlangıcı! Üstelik tam da Oda'nın şu aralar akıp giden yapısına uygun çok anlık bir durum. Zaten Çatı'nın şu aralar bulunduğu mekan da geçici. Önümüzdeki yıl içerisinde onların da belki taşınmaları gerekebilirmiş. Yani onlar da belirsiz bir sürecin içindeler. Bu belirsizlik içinde Çatı'da Oda Projesi: arşivinin tozunu alacak, çatıya gelip gidenlerle sohbet edecek, misafirlerini ağarlayacak, arada büyük stüdyoya kaçıp kendince danslar edecek.

Gelecek hafta misafirperver Çatı'nın bizim için boşalttığı Oda'ya yerleşmeye başlayacağız.
Çatı'da bulunacağımız günleri pek yakında paylaşırız.

Oda Projesi güncel sanattan güncel dans&performans alanına mı taşınıyor? Çünkü bir diğer mekansal gelişme de yine bu alandan aldığımız bir davetle gelişti. Altı ayda bir çıkan Gist dergisinin editörü Naz Erayda derginin arka kapağını Oda Projesi'ne açtı. Gist'in 3. sayısından itibaren Oda Projesi'ni Gist'in arka kapağından da takip edebilirsiniz.
Bakalım bu yeni mekanlar bize ne kadar dayanabilecekler :)
Hadi hayırlısı...

adres ve çatıyla ilgili daha çok bilgi almak için: www.catidans.org